Klubbmöte 7 september 2020

posted in: Klubbmöte | 0

Äntligen klubbmöte igen!

Tiden hade kommit för att Göteborgs Magiska Klubb försiktigt vågade titta fram ur coronadimman. Vi kände att det var dags att träffas och prata om tiden som varit men framför allt om trolleri och vad vi vill göra i klubben framöver.

Några hade hälsat att de ville vänta lite till och några hade lämnat återbud på grund av resväg och förhinder men vi blev i varje fall 14 stycken som samlades. Vi satte oss i en avståndsbedömd cirkel och utan att hälsa i hand började vi mötet.

Vi hade en intressant diskussion om hur klubben kan träffas och att det sociala mötet tillsammans med magiintresset är viktigast. Alla såg fram emot seminarier och det efterfrågades mer riktade seminarier där alla får vara med och prata och visa upp och utvecklas. Vi kände att en seminarist där alla är med och ser tydligt är mer intressant än att dela upp sig i små grupper där man missar halva kunskapen för det blir rörigt.

Joakim Keskinen presenterade ett förslag för att starta en studiecirkel som kan handla om magi och scenframställan. Det är ju en del att ordna med och det viktigaste är att alla i studiecirkeln är med och skapar mål och utvärderar. Hör gärna av dig till Joakim om du är intresserad att utveckla din magiska akt i formen av en studiecirkel.

Diskussion med säkert avstånd
Diskussion med säkert avstånd

Vi diskuterade också Teater Buratino som är platsen för våra klubbmöten. Frågan har varit uppe på årsmöten tidigare och efter mycket vridande och vändande med öppet sinne kom vi fram till att Buratino både är trevligt och praktiskt och fungerar mycket väl för det vi vill göra även under denna pandemi. Vi tror vi kan träffas på ett säkert sätt och ha det så trevligt som vi brukar med de nya reglerna vi satt upp för att träffa varandra och dela vårt magiska intresse.

Att använda teknik för att streama klubbmöten var ingen som riktigt tyckte skulle fungera på ett bra sätt. Teknikstrul och inloggningar och annat känns fortfarande som ett hinder. Men för workshops och liknande för en mindre grupp kan det vara ett alternativt.

Sedan delade vi med oss vad som hänt och vad som kommer framöver inom magivärlden. Några har varit ute och trollat. Även om det är nya riktlinjer så finns ett intresse att träffas och roa. Självfallet har just mötet mellan människor minskat ordentligt under våren men vi får lära oss leva med detta och utveckla sätt att trolla även med restriktioner.

Carl-Einar Häckner har haft live trolleri på Youtube som du fortfarande kan titta på. Anders Fox har gjort ett fantastiskt arbete med Magicians Coctail Podcast. Tänk på att du kan stödja hans arbete med ett bidrag för att han ska kunna fortsätta med dessa intressanta sändningar.

Jag berättade om Penn Jillette som gjort en video och bok om potatisdiet som passade mig utmärkt för att trolla bort hela 15 kilo. Här är en video med en läkare som pratar om just detta potatishack.

Snack om trolleri i pandemi
Snack om trolleri i pandemi

GMKs medlem Isidor Olsbjörk är nästa gäst på Mystique. 29 september på Teater Tre i Stockholm. Missa inte detta om du har möjlighet att ta dig dit. Isidor bor numera i Stockholm liksom GMKs kassör Anton Franzon så valberedningen behöver nya friska förslag på just dig som bor närmare Göteborg att fylla platserna i styrelsen på nästa årsmöte.

Jonas “Plöxa” Schönemann berättade att det varit en del trollande men han hade även provat surströmming för första och sista gången. Det var inte magiskt sa han. Christer “Christabuu” Jönsson visade oss några nya innovativa magiska trollerisaker. Han hade använt en vanlig vattenpistol och sprutat handsprit i händerna på både barn och vuxna på familjetrolleri. Det var mycket uppskattat och gav många skratt samtidigt som publiken blev desinficerade. Kom bara ihåg att använda en pistol som tål lite alkohol och inte smälter och börjar läcka var tipset från hans tester. Han visade också två roliga egentillverkade effekter med en slips och en fluga som han testat. De var mycket effektfulla så tack för tipsen Christer!

Ett förslag diskuterades också om att ta en passande lördag och åka ner till Gycklaren och hälsa på och handla. Vi ska fråga Gay om han kan sätta ihop en liten dealer show om vi blir några stycken. Diskussionen fortsätter på Facebook och i e-post.

En hälsning från länets nya cirkuskonsulent kom också från maillådan. Karin Skierus uppdrag syftar till att stärka och utveckla cirkus som konstform med fokus på verksamhet riktad mot barn och unga. Mer om detta på nästa möte.

Christer visar nya ideer
Christer visar nya ideer

Dags för ickefika

Vi har bestämt att klubben inte ordnar någon gemensam fika alls på höstens möten. Medlemmarna får själva ta med sig det de vill pausa med och detta fungerade alldeles utmärkt. Flera hade med något tuggbart och även några termosar dök upp. Vi väljer därför att inte ta betalt de traditionella 40 kr på mötena framöver vilket alla tycket var en bra ide.

Magiska böcker och filmer
Magiska böcker och filmer

Efter fikat dök vi in i GMKs digra bibliotek. Som medlem hittar du listor med böcker och filmer på hemliga sidan. Vi tittade på GMKs tidning ticks och några exempel på böcker som finns i samlingen. Flera tog chansen att låna hem något läsbart eller DVD. Glädjande nog lämnades det tillbaka redan utlånade böcker och filmer. Det känns som vi har en bra ordning på det systemet nu. Klubben har fått gåvor av intressanta magiböcker och det är kul att de används.

GMKs bibliotek
GMKs bibliotek

Framåt 22-tiden kände sig de flesta nöjda med kvällen och började dra sig hemåt. Vi hjälptes åt att plocka undan stolar och bord och låste Buratino för natten. Nästa gång blir det seminarium med Douglas Nordenbelt. Endast för medlemmar och gratis så är du inte medlem än är det dags att ansöka till klubben.

Väl mött i november och ta hand om dig i coronaland.

Text & Foto: Leif Densloe.