Klubbmöte 2 november 2009

posted in: Klubbmöte | 0

Novemberträff hos Göteborgs Magiska Klubb

Första måndagen i varje månad är det klubbträff hos Göteborgs Magiska Klubb, och denna höst har temakvällar varit den gemensamma nämnaren, ofta följt av en workshop.

Temat för november månads träff var ”Hur man kan bygga en akt” med Martin Rosvall alias A:son B:son C:son. Cirka tjugofem medlemmar lyssnade till ett givande seminarium där vi först fick en kort föreställning med bollar, rep, kort och pappersrivning.

Martin Rosvall i full aktion-1

Denna låg sedan till grund när han berättade hur han planerar och bygger upp en akt. Han återkom flera gånger till hur viktigt det är att man känner sig bekväm med de trick man framför och att man känner sig bekväm i rollen som trollkarl.

Vi fick höra att han söker inspiration genom att bland annat läsa böcker, gå på seminarier och stämma av rutiner med kompisar. Efter en dryg timme avrundade han med att visa exempel på några av de böcker som inspirerat honom.

Det märks att A:son B:son C:son har rutin att framträda, han förmedlar sina kunskaper i ett behagligt tempo, och han ger ett professionellt intryck.

Workshop med rep-1

Efter ett mellanstick av Gaston med en mental rutin, avslutades kvällen med att A:son B:son C:son hade workshop där vi fick träna på de två reptrick han visade i sin föreställning.

Text och foto: Conny Ray