Herman Berthelsen 2 maj 2011

posted in: Klubbmöte, Seminarium | 0

GMK:s majmöte eller Ännu en seger för Norge

Herman Berthelsen gjorde succé på Magiske Timer i Oslo hösten 2010 med sitt seminarium om IKEA-trolleri. Nu kom han från sitt hem i Tönsberg och bjöd 36 medlemmar en oförglömlig kväll hos Göteborgs Magiska Klubb.

Herman Berthelsen 2011

När kvällen var slut och Herman hade visat och demonstrerat allt han hade med sig, kom tanken: Vad hade hänt i tullen vid Svinesund om han blivit stoppad: – Vart ska du med allt detta? Hela lastutrymmet i bilen var fullt med intressanta saker, bland annat två plasthinkar som sitter ihop och har ett stort hål i sidan, två olika spagettiburkar, en stor trätunna, kläder, flera bord i olika storlekar, en strykbräda, blomkrukor, burkar, små mjuka dockor, stora mjuka dockor, kaniner, tomtar, en jättestor sax, ett stort stativ, en tandborste för jättar, en tomteluva, trollstavar, en såg, ett fiskespö, flera pistoler, hypnotiserande glasögon, fler lådor, en stor hög hatt, mekaniska dockor, en kundvagn på hjul, ett skoställ med en spegel och ett torkställ. – Jag ska ha seminarium för trollkarlar i Göteborg!

Herman Berthelsen_rekvisita 2011

Nu blev Herman inte stoppad, och vi i klubben fick uppleva en helt annorlunda kväll. När vi kom in var hela scenen fylld med alla dessa saker och det såg ut som i gamla tider när trollkarlen fyllde scenen med rekvisita. Ordförande A:son B:son C:son presenterade Herman och det hela började. Bakgrunden till hans förmåga att se möjligheter var när han som tjugoåring var rekvisitör på en teater och var tvungen att hitta på lösningar till olika rekvisita i teaterpjäser. Då lärde han sig använda vardagliga saker för att lösa olika uppgifter. Målet för kvällen var att ge medlemmarna inspiration att se hur man kan använda vardagliga ting.

Text och bild: Conny Ray