Klubbmästerskap 7 december 2020

Trolla digitalt i coronatider!

Efter två försiktiga höstmöten på Teater Buratino slog andra vågen av Covid-19 till. Efter ett inställt novemberseminarium insåg vi att vi inte skulle kunna samlas till decembermöte. Då bestämde vi oss att verkligen ta tag i det digitala livet och genomföra vårt klubbmästerskap online.

Vi anpassade snabbt våra regler för tävlingen och hade två förberedande zoommöten för att få med så många som möjligt. Efter filmande och röstande digitalt så var det dags för dagens klubbmöte på Zoom.

Johan Reftel
Johan Reftel

Först ut var Johan Reftel som trollade ute i den magiska dimman med mycket humor och lite för mycket toalettpapper. En mycket rolig och klassisk akt som han gör så bra.

Henrik Salomonsson
Henrik Salomonsson

Henrik Salomonsson gjorde en färgförvandling med röda och blå kort. Efter flera blandningar och vändningar var allt sorterat och alla korten hade förvandlats till röda förutom de fyra tiorna som var blå, precis som det dragna kortet. 

Bobo
Bobo

Christer “Bobo” Wilen som är en riktigt duktig berättare visade oss en tråd som han klippte sönder i flera bitar när han berättade om hur tiden påverkar oss. Sedan fick han tiden att gå bakåt och tråden blev hel igen. Även om tråden var vit så var det en röd tråd i berättelsen.  

Ason Bson Cson
Ason Bson Cson

Martin “Ason Bson Cson” Rosvall visade på skicklig myntmagi där flera mynt bytte både form och färg och ett blev en knapp. Att sedan ett kvitto förvandlades till en 20 kronors-sedel visar att Martin är en RIK-tig trollkarl.

Densloe
Densloe

Jag, Leif Densloe, visade upp ett skumt close-up nummer med den itusågade tomten. Med motorsåg och hög spänning blev det magisk delning. Ingen tomte skadades vid inspelningen och han kunde tryggt lämna scenen.

Felix Fallkvist
Felix Fallkvist

Felix Fallkvist visade en mycket fin kortklassiker som kallas “olja och vatten”. Med sin egen variant där kortleken också ändrade färg fick vi se fingerfärdighet av högsta klass.

Keski
Keski

Joakim “Keski” Keskinen imponerade stort med en mycket vacker manipulationsakt där ägg dök upp lite överallt. Till slut var det så många ägg att både vi som tittade och trollkarlen själv blev förvirrade. Klassiskt och vackert som imponerade mycket för jag vet att det är så svårt att framföra.

Safira
Safira

Sist ut var Helena “Safira” Ånestrand. Hon bjöd oss på en hel julföreställning. Med mysiga nummer och hela trolleriväskan fylld fick vi en varm magisk jul tillönskade. Och vilken fantastisk trolleriklänning och rekvisita hon har. Härligt att se och tack för julkramen. 

Klubbmöte på Zoom
Klubbmöte på Zoom

Så efter flera Zoom-möten och röstning och räkning var det dags att på kvällens möte avslöja de som trollat till sig de översta placeringarna.

Tack till alla som ställde upp och tävlade i årets klubbmästerskap och visade oss allt kul trolleri. Av åtta bidrag hamnade fem stycken på en hedrande fjärde plats.

Ason Bson Cson tilldelades tredjeplatsen med sin myntrutin. Keski blev tvåa med sin fina manipulation. Lite lagom förlägen men väldigt stolt visade det sig att jag själv vunnit klubbmästerskapet 2020.

GMK Klubbmästerskap 2020

1:a pris: Densloe

2:a pris: Keski

3:a pris: Ason Bson Cson

Stort tack för alla som röstade på mig och tack för ett trevligt digitalt klubbmästerskap. Vi har lärt oss mycket i klubben om både film och möten på nätet.

Nästa möte är klubbens årsmöte den 1 februari 2021. Kom ihåg att betala medlemsavgiften senast den 31 januari. 400 kr sätter du in på Plusgiro 87 22 45-6.

Nu återstår bara att trolla bort Covid-19 och hoppas ingen drabbas av detta hemska. Jag önskar alla ett gott slut på magiåret och en God Jul och ett Gott Nytt År. Jag hoppas att vi alla kan ses på Teater Buratino igen framöver.

Missa inte GMKs Youtube-kanal där du kan se många filmer från GMKs historia. Prenumerera gärna på kanalen så lägger vi ut fler magifilmer.

Text & Bild: Leif Densloe.