Sminkseminarium 7 mars 2016

posted in: Klubbmöte | 0

 

Kvällen började med att vår nya ordförande Leif Densloe hälsade välkomna och berättade om hur Sällskapet Magiska Bröderna i Göteborg, som upplösts, valt att donera böcker till GMK. Det var ett gediget urval av böcker som fanns att botanisera bland och många av klubbens medlemmar gnuggade jämfota i extas över att bläddra i de magiska kodexar som låg framme.

Carno överlämnar böcker från SMB
Carno överlämnar böcker från SMB

En ganska ny aktivitet som GMK tagit in är “Månadens Tips” där en medlem varje möte presenterar ett enkelt trick eller en idé. Även här var det Densloe som tipsade om en magnetisk tejp som går att köpa på Clas Ohlson.

Martin Rosvall visar sminkväskan
Martin Rosvall visar sminkväskan

Kvällens tema var ett som undertecknad sett till att det blev av då det är ett område allt för få magiker, häxor och trollkarlar har kunskap om. Smink. Martin Rosvall a.k.a. Ason Bson Cson hade ett kortare, men mycket gediget, seminarium om hur man sminkar sig inför trolleri på scen.

Martin Rosvall sminkar sig till Ason Bson Cson
Martin Rosvall sminkar sig till Ason Bson Cson

Han pratade om produkter att använda, olika ljussättning m.m. Jag är övertygad om att många behöver höra detta mer än en gång då det visade sig, efter en handuppräckning, att bara 4-5 st av 20 sminkade sig inför uppträdanden. Seminariet var väldigt uppskattat.

Efter pausen var det dags för intolkning av två nya medlemmar. Fredrik Löf och Stefan Nilsson hälsades välkomna med varma applåder och erhöll varsin klubbnål.

Stefan Nilsson, Leif Densloe och Fredrik Löf
Stefan Nilsson, Leif Densloe och Fredrik Löf

Gaston ramlade in lite sent omsider och rapporterade med både ris och ros om världens största magikongress i Blackpool.

Sen brainstormades det inför de två möten som GMK ännu inte spikat. Det ska bli spännande att se vad som dyker upp på dom.

Kvällen avslutades med mingelmagi där medlemmarna i vanlig ordning gavs tillfälle att visa upp sin magi för varandra.

Text: Samuel Varg Foto: Anders Ripa
Alla bilder tagna av Anders Ripa nedan på Flickr:

P3075766.jpg