Tema Close Up 1 april 2019

posted in: Klubbmöte | 0

Mötet började med att Ordförande Martin Rosvall hälsade alla välkomna till kvällens möte som skulle innefatta en klubbworkshop inom close-up magi.

Efter mötets öppnande så informerade Martin Rosvall och Christer Jönsson om Svenska Mästerskapen i magi. Under tävlingen så lyckades Christer att ta hem andraplatsen i barntrolleri och Martin fick ett tredjepris i salongsmagi – Stort grattis till de båda.
De kom även med mer intressant tävlingsrelaterad information tex hur domarna bedömer akterna under SM mm.

Martin och Christer rapporterar från SM
Martin och Christer rapporterar från SM

Innan workshopen drog igång så var det dags för en introllning av Joakim Keskinen.

Han började med att visa uppen riktigt snygg version av multiplying balls, där bollar dök upp och försvann i tomma intet. Sedan fortsatte han med att skicka bollar igenom Christers öron.

Joakim Keskinen
Joakim Keskinen

Efter detta så gick han vidare med att visa upp ett rep han hade med sig som helt plötsligt tappade ändarna som sedan kunde återfinnas i Leif Densloes ficka. Joakim klarade introllningen galant och vi hälsar honom välkommen till GMK.

Joakim trollar med rep och Leif
Joakim trollar med rep och Leif

Efter introllningen var det dags för den efterlängtade workshoppen där det fanns fyra olika stationer för olika inriktningar inom close-up magin. Martin höll till uppe på scenen där och där var det myntmagi som var på programmet. Christer hade en uppskattad del med olika hjälpmedel och tricks som tex sleeving och andra roliga grejer.

Christer visar Close Up riktigt nära
Christer visar Close Up riktigt nära

Anton Franzon höll i en station där de reflekterade kring det klassiska bägarspelet och olika sätt att presentera det. Sist men inte minst så hade Leif en station där fokuset enbart låg på kortleken, där diskuterades alltifrån vilken kortlek som är den bästa till olika stacks och sleights.

Leif, Anders, Dusenberg och Fredrik
Leif, Anders, Dusenberg och Fredrik

För att sammanfatta det hela så var det en mycket trevlig kväll där mycket kunskap utbyttes.

Text och Foto: Oliver Häggblom.