Steen Pegani 6 mars 2017

posted in: Klubbmöte | 0

Den 6e mars samlades många av GMK:s medlemmar i Buratinos vackra teater. Trollkarlen och magic-dealern Steen Pegani var på besök för att hålla sin populära workshop.

Steen Pegani
Steen Pegani

Han började med att visa olika gags att använda om man behöver gå ut på scenen lite innan föreställningen börjar. Publiken sitter för det mesta spända av förväntan över att föreställningen ska börja och då kan det vara bra att få dem att slappna av. Steen brukar slipa naglarna så att det far gnistor eller kanske läsa i en brinnande bok.

Han visade senare ett nummer där han trollade med vardagssaker. En duk trollades in i en colaflaska som legat i ett Pringlesrör med hjälp av en trollstavskorv. Mycket roligt nummer och jag såg att fler än jag kikade på rekvisitan efter seminariet.

Steen Peganis Workshop
Steen Peganis Workshop

Många bra frågor ställdes till Steen som var väl förberedd med utvecklade svar. Bland annat diskuterades hur man behandlar åskådare på scen. Något jag upplevde som nyttigt efter att ha sett hur några trollkarlar behandlade sin publik under SM i Växjö. Bland annat försöker han behandla åskådare som han hade gjort om de hade träffats i vilken annan situation som helst: med respekt och vänlighet. Han försöker att få dem att må bra uppe på scen (om någon mår dåligt brukar han låta dem sätta sig och välja en ny.) Andra tips var att undvika oneliners och att alltid försöka komma ihåg deras namn för att skapa en bra stämning.

Steen Pegani showar
Steen Pegani showar

Efter det trevliga seminariet trängdes vi alla framför de välfyllda borden med trollerirekvisita. Och jag tror att många fick med sig mycket hem, både i form av nya prylar och av nyttiga kunskaper!

Peganis magiska butik på Buratino
Peganis magiska butik på Buratino

 

Läs mer i Pegani Webshop

och Steen Pegani Hemsida

Text:Tord Caligari Foto: Anders Ripa


Alla bilder tagna av Anders Ripa nedan på Flickr:

P3067749.jpg