Sommarfest & Dozzie 6 juni 2019

posted in: Klubbmöte, Seminarium | 0

Sommarfest med barntrolleri

Dagens möte var säsongens sista och en smula annorlunda jämfört med övriga möten. Vi inledde nämligen mötet ute med grill och förvandlade omedelbart en fridfull parkmiljö till ett magiskt slagfält på självaste nationaldagen.

GMK gillar grillar
GMK gillar grillar

GMK hade dukat upp sallader och tillbehör och rykande heta grillar. Medlemmarna grillade, minglade och spontantrollade. Här syntes både chop cups och målarböcker.

Helena äter grillat i solen
Helena äter grillat i solen

Huvudnumret för kvällen Göran Strandberg, mer känd som Dozzie, fick sig grillspett till livs som omväxling till den diet på korv med bröd som han nästintill livnär sig på. Vädret var vackert och gemytligheten gick inte att ta miste på.

Göran
Göran "Dozzie" Sjöberg

Hur gärna vi än ville äta, dricka och prata i det fina vädret ville vi ännu hellre komma till kvällens huvudpunkt. Ordförande Martin Rosvall inledde sedvanligt och trollade sedan fram Dozzie, Sveriges längsta trollkarl.

Detta var, åtminstone för undertecknad, ett seminarium utöver det vanliga. Inte ett enda trick avhandlades. Däremot talade vi om tämligen nyttiga saker som rör Dozzies framgångar som barntrollare. För visst måste man säga att man är framgångsrik med 250 barnkalas om året?

Dizzie diskuterar magi
Dizzie diskuterar magi

Seminariet inleddes med att deltagarna gjorde en dagordning. Vi fick helt enkelt möjlighet att ställa de frågor vi hade. Frågorna handlade om allt från marknadsföring och prissättning och hur man hanterar publiken till hur man gör för att hantera barn som gråter.

Det blev en bra diskussion och Göran visade prov på både visdom och jäklar anamma.

Anton Franzon jonglerar
Anton Franzon jonglerar

Vi hade inga större svårigheter att hålla diskussionen igång vilket ledde till en paus. Där jonglerade somliga och andra minglade friskt. Anton jonglerade med fem bollar. Martin…. Ja…. Han jonglerade.

 

Martin Rosvall jonglerar
Martin Rosvall jonglerar

Efter en kvart eller så med frisk luft fortsatte vi seminariet, som totalt varade i dryga 2.5 timmar.

Efter seminariet bröt en del av församlingen upp, medan andra ägnade sig åt djupsinniga magiska diskussioner.

Anton och Tord är djupsinniga
Anton och Tord är djupsinniga

Gustav Rosvall visade prov på skicklighet och charm med bägarspelet och bjöd dessutom på en utbrytarrutin.

Gustav Rosvall trollar
Gustav Rosvall trollar

Därefter visade Dozzie prov på trolleri som överraskade oss alla, trots att han i förväg berättade exakt vad han skulle göra. Därefter, runt klockan 23, avlägsnade sig undertecknad diskret till förmån för sömn inför morgondagens värv. Huruvida trolleriet fortsatte in på småtimmarna förtäljer inte historien.

Text & Foto: Håkan Fleischer