Myntmagi 3 april 2017

posted in: Klubbmöte | 0

Våren kom så smygandes en afton i april. Närmare bestämt den 3:e april. Solen sken på Buratino teater när jag anlände kvällens klubbmöte. Redan utanför satt en handfull trollkarlar och trollade för varandra. Dagens tema var mynttrolleri, ett ämne som klingar gott i en trollkarls öron.

Stenberg, Green, Gaston
Stenberg, Green, Gaston

Vi var många som samlats kring dessa små metallbitar som man kan trolla med. Leif inledde med att visa olika mynt, både gaffade och icke gaffade. Olika valörer samt de nya sedlarna som vi förärats med. Leif visade också lite skötselråd med silvermynt och eftersom det är ett glatt gäng i GMK så fylldes meningarna i varandra av erfarenheter från alla mötesdeltagare.

Densloe
Densloe

Gaston, Christer Jönsson och jag själv delade med oss av våra olika erfarenheter av mynttrolleri. Det hela blev en sorts mini workshop i ämnet och vi älskar ju detta i GMK att få dela erfarenheter med varandra.

Gaston
Gaston
Rosvall
Rosvall

Mitt i allt delande så fikade vi också. Alexander, vår klubbmästare hade dukat upp mackor och kaffe så vi kunde mingla och trolla ännu mera med mynten.

Det var andra som trollade denna kvällen. Vi fick bland annat se en introllning av Dr. Bo. Han bjöd på en fin akt och valdes naturligtvis enhälligt in i GMK.

Dr Bo
Dr Bo

Dusenberg bjöd oss på sina bästa experiment. Dagen till ära hade han ett fantastisk fint experiment med just mynt men fortsatte också med att förbluffa oss med en kortlek och hjärnas bryderier.

Dusenberg
Dusenberg

Lars Rapp visade att man också kan använda pokerchips som alternativ till mynt. En fin rutin med pokerchips genom bordet. Både upp och ner.

Mario visad på en humoristisk akt där han började med att ifrågasätta sin inköp från den senaste auktionen. Det fanns ju ingen beskrivning. Det hela var naturligtvis en komisk plot där han visad på underhållande trolleri med en square circle samt ett mjölkglas.

Marios mystiska manicker
Marios mystiska manicker
Trolleri på Buratino
Trolleri på Buratino

Vill passa på att ge styrelsen en eloge för att ha välplanerade och intressanta möten ordnade för oss medlemmar i GMK. Den här kvällen var inget undantag. Det är roligt att gå på möten och dela med sig av sina erfarenheter.
Tack så till alla som gjorde den här kvällen till vad den blev. Jag hade supertrevligt.

Text: Martin “Ason Bson Cson” Rosvall Foto: Christer Wilen