Magi på nätet 8 maj 2017

posted in: Klubbmöte | 0

Temat för kvällen var ”Magi på nätet”, som Leif Densloe mycket väl förberedd och med bravur lotsade oss igenom.

Men först lite aktuell magi-information från Leif:

Magi på nätet

Vi började med filmtajm och såg två GMK filmer från 1950 och 1970, fint restaurerade av Leif. Många namn ur klubbhistorien virvlade förbi: Egonni, Jonnie Casino, Mr. Wallentin, Ralf Hultin, Jean Cennard och Conny Ray för att nämna några. Själv kände jag bara igen Conny, men han satt ju nästan intill mig ikväll.

Vi tittade på, och kommenterade och diskuterade, filmer om trolleri, som våra medlemmar : Jonis Larsson, Anders FoxBenjamin Pettersson och Conny Ray lagt ut på nätet. Ja, vi fick även njuta av en ”reklamfilm” om A:son B:son C:son.

Nu var det dags för fikapaus som vår klubbmästare Alexander som vanligt fixat mumsigt i baren på Buratino.

Myntrullningstävling

Efter vi stärkt oss med fika startade årets myntrullningstävling. Där ställde Jan Stenberg, Jonis Larsson, Martin Roswall och Christer Jönsson upp.

Jonis, Martin, Janne, Torbjörn (varvräknare) och Christer
Jonis, Martin, Janne, Torbjörn (varvräknare) och Christer

Efter diverse rullande på fingrar och golv så stod Jonis som klar segrare med 22 rullningar på en minut. Grattis Jonis!

Jonis Larsson - 22 myntrullningar i minuten
Jonis Larsson – 22 myntrullningar i minuten

 

Mer magi på nätet

Därefter gav vi oss åter ut i cyberspace.

Leif rekommenderade några bra sajter, när man får frågan om hur man lär sig trolla:

Densloe om Magi på Nätet
Densloe om Magi på Nätet

 

Vi såg och diskuterade filmer på nätet, både bra och dåliga. Pratade en del om filmteknik, ljud och ljus när man filmar. Leif demonstrerade prisvärda belysningspaket för användning vid filmning, hur man kan använda green screen och möjligheterna i olika redigeringsprogram. Han visade ett avancerat program som går att köpa, Power Director, men det finns också gratisprogram som Windows Movie Maker för Windows och iMovie för Mac.

Andra tips:
Webbläsaren Firefox har funktionen ”Youtube downloader”, som gör att man kan ladda ned filmklipp från Youtube till datorn.
Gratisprogrammet HandBrake använder man för att ta ned storleken på filmfiler och skala bort onödig information.

Street Magic

Sedan tittade vi på lite magirutiner av Gregory Wilson som han kallar “On the spot”. Han har lång erfarenhet av street- och bar magic och hans tankar om misdirection och focus för publiken är mycket lärorika för all magi. Vi fördjupade oss lite extra i hans rutin Recap Revisited som är ett expempel på detta.
 

 

Efter vistelsen i cybervärlden återvände vi till Buratino, där trollandet fortsatte i realtid. Mynt, gummiband och kort trollades det med som vanligt i minglet innan vi avslutade kvällen.

Text och Foto: Christer Wilen