Klubbmöte 7 juni 2010

posted in: Klubbmöte | 0

Måndagen den 7:e juni drog sig Göteborgs Magiska Klubbs trollkarlar åter mot Buratinoteater. Dagens ämne handlade om ett av våra osynliga hjälpmedel. Topit! Mötet inleddes i vanlig ordning med att ordförande Martin Rosvall, A:son B:son C:son, hälsade alla välkomna. Han berättade lite kring dagens möte samt passade på att gratulera Johan Reftel som blivit pappa för andra gången.

Martin Rosvall
Martin Rosvall

Christer Jönsson från Halmstad, känd som Christabuu – 3:e pris i Svenska Mästerskapen i Barntrolleri 2010, hälsades välkommen och han började hela seminariet med en topitrutin för visa vad han skulle prata om och visa under kvällen. Christer var full av idéer och han delade med sig av hela sitt register av goda idéer som man kan använda en topit med. Har man ingen topit, använd en stängd kofta eller helt impromtu kan man ju sprätta en skåra i fodret på sin kavaj. Det kom också up en hel del andra idéer som Christer delade mede sig av. Vi fick i början av seminariet ett tomt block och penna, detta skulle representera lecturenotes och jag kan lova att mitt block var allt annat än tomt när Christer var klar. Tack för Dina fina idéer.

Alf, Christer, Nils-Olof
Alf, Christer, Nils-Olof

 

Innan det var dags för fikapaus blev det trolleri med en av våra yngsta juniorer – Isidor. Han visade sin version av bägarspelet. Isidor hade övat länge och det hade gett resultat. Han använde en vanligt förekommande metod som han presenterade som FUSK.

Isidor
Isidor

Paus, kaffe med macka och allt ”topitades” med en jordgubbstårta. Smaskens!

Efter paus annonserades en hemlig gäst. Dusenberg hade på förhand anmält att han ville visa några mentalexperiment. Det blev en miniföreställning med Dusenberg i toppform. Experimenten handlade om ”slumpen” och ”fritt val”.

 

Dusenberg och Leif Olsson
Dusenberg och Leif Olsson

Kvällen fortsatte med en rad av trollkarlar som på ett fint sätt gav oss mycket nöje med olika trolleritricks. Man kan säga att det blev spontantrolleri utan dess like. Lennart Gombri var förste man ut att förgylla, tätt följd av allas våran Gaston. Vi fick också upp några av våra duktiga juniorer, Simon, Mattias och Lukas. Vår klubbmästare Tobbe visade två olika effekter som han delgav oss efteråt. Robert Gärdsmark visade prov på sina kort kunskaper. Det gjorde även Tobias.

Tack alla spontantrollare. Vi fick många idéer även av Er.

Text och foto: Martin Rosvall