Illusionseminarium 13 april 2015

posted in: Klubbmöte | 0

Det blev ett nästan 1,5 månads uppehåll mellan marsmötet och aprilmötet. Mycket har hänt sedan sist, så vi började med vad som hänt i trollerivärlden i allmänhet, nånstans måste man ju börja.

Vår allas Gaston och projektet Magikergränd kommer spela in en tv serie för SVT. De börjar spela in denna i maj och vi önskar Gaston lycka till. Själva Magikergränd är dessutom i Visby under Medeltidsveckan 2-9 augusti.

Vid detta mötet har en annan person som låg GMK varmt om hjärtat, Norges trollkarl Egil ”Egelo” Berg. För att hedra minnet av Egil pratade Conny Ray om hans betydelse för trolleri. Vi i GMK skickade även ett blombud till hans begravning som äger rum den 14.

En nyhet som var lite mer upplyftande var återuppväckelsen av matrikeln. Efter att ha legat i dvala i några år har den återigen skapats från grunden, uppdaterats och snyggats till av undertecknad.

Nu blev det fika paus med kaffe i våra,av Alexander nyinförskaffade, fina värmande kaffekoppar.

Strax efter fika brände vi av introllning med tre färska aspiranter. Först ut var Henrik Salomonsson började sin introllning med att svälja en ballong, visade även prov på korttrick och en mystisk låda som var så mystisk att jag inte förstod riktigt vad den gjorde.

Henrik Salomonsson
Henrik Salomonsson

Härnäst visade Lukas Uhlgren en spongeball rutin och en essrutin, snyggt jobbat. Simon Lunder visade han också en stor skicklighet med spongeballs i sin ”cups and balls”-rutin. Även han avslutade introllningen med ett korttrick.

Lukas och Felix
Lukas och Felix

Jag i min roll som ordförande överräckte tre nya klubbnålaroch dubbade Henrik, Lukas och Simon till fullgoda medlemmar i Göteborgs Magiska Klubb. Må er passion för trolleri leva länge.

Strax därefter intog illusionsexperterna Henrik ”Michael Mendoza” Johansson och Mattias Bergendahl scenen. I seminariet pratades det om illusionsbygge, material, royalties, hur många personer som är involverade, hur mycket en show kostar och praktiska hjälpmedel i ljud och ljussättning. Det förklarades också hemligheterna bakom många illusioner. Av uppenbara skäl kan jag inte gå in exakt på vad som sades, men det var innehållsrikt och spännande.

Illusionseminarie med Henrik och Mattias
Illusionseminarie med Henrik och Mattias


Som vanligt fanns det några tappra själar som stannade kvar i teatern och fick ta del av nya kortexperiment.

Mario och Alexander
Mario och Alexander

Där var det slut för idag. Tack för kaffet.

Matz Johansson

Alla bilder tagna av Anders Ripa nedan på Flickr:

P4132137.jpg