Våra klubbmöten är endast öppna för medlemmar i GMK om inget annat anges. Gillar du trolleri och om dessa aktiviteter låter intressanta kan du ansöka om medlemskap här.

Vill du alltid vara magiskt uppdaterad kan du prenumerera på kalendern och synka den med din egen digitala kalender genom att trycka på knappen nere till höger.

  mar
  2
  mån
  Auktion med Conny Ray 2 mars @ Göteborgs Magiska Klubb
  mar 2 kl. 19:00 – 22:00

  Auktion med Conny Ray

  Allas vår trollerimorfar Conny Ray har beslutat att pensionera sig efter en aktiv trollerikarriär som sträcker sig över sex decennium.

  Nu har du chansen att komma på auktion på Teater Buratino och köpa delar av hans samling. Både klassiker och helt oanvända saker har han plockat fram ur sina gömmor.

  Auktion med Conny Ray - 2 mars 2020

  “Under mina aktiva år hann jag med att skaffa många magiska effekter. Målet var att varje år komponera ett helt nytt program, men mycket av det jag köpte passade inte in i mitt koncept, och blev liggande. Av mina favorittrick har jag tidigare skänk tjugofem stycken till Sveriges Trollerimuseum, och resten finns nu med på auktionen.

  Med hjälp från GMK kommer jag att ha en auktion med mina klassiker och på några trick som jag aldrig använde och hoppas att dessa kan komma till glädje för andra. Listan kompletteras efter hand med fler trick, med några av mina buktalardockor och en del annat intressant. Som tack för hjälpen med auktionen går 20% av försäljningen till klubben.

  Välkommen den 2 mars till GMK!”
  Conny Ray

  Sadie the Seal 2004
  Conny Ray

  Ta med kontanter och fyll på trolleriförrådet med nya hemligheter! Du kommer även att kunna betala med Swish!

  OBS! På denna auktion är medlemmar i andra magiska föreningar välkomna som gäster. Inträde 40 kr.

  GMK Föreställning 1962
  Conny Ray, 1962 (sittande till vänster)

  Conny Ray – GMK medlem i över 60 år

  “Året var 1956, och en av grundarna till Göteborgs Magiska Klubb, Egonni hade föreställning på Liseberg. Han var då ordförande i klubben, och nämnde att man skulle vara arton år för att bli medlem. Jag hade inte fyllt ännu, men klubben gjorde ett undantag, och jag fick gå med.

  Lärde mig något direkt vid mitt inträdesprov. Hade preparerat en hög hatt så att jag kunde visa hatten tom och sedan producera skumgodis i form av röda kräftor. Jag presenterade detta avslutningsnummer med att jag varit och fiskat kräftor, varvid jag visade hatten tom, och trollade fram skumgodis som jag bjöd på. Fick tips då att man aldrig ska tala om i förväg vad man ska trolla fram för då blir det ingen överraskning för åskådarna. Värt att tänka på.”

  Saker på auktionen:

  Klicka på bilderna för att se bättre. På en del effekter finns även länk till videoklipp.

  Du kan ladda ner en PDF lista med alla saker genom att klicka här.

  Kaffepokalen. Harries Nr 300. Vackert scennummer. Pokalen undersöks av publiken. Du eldar i pokalen och sätter på locket varefter pokalen är fylld med nykokt kaffe som du bjuder publiken på. Fungerar också för saft, godis, blommor mm.

  BANG. Pistol modell större. Storlek på duken: 28 x 34. Sikta och skjut. Pistolen ”öppnar” sig och en duk rullar ut och på den står det BANG! 

  Smooth As Silk. Krazy Rabbit Professional Magic. Du visar kabinettet tomt. Stoppa in en duk i taget genom ena sidohålet. Efter en trollformel lyfter du upp väggarna, och dukarna är borta. Du sätter tillbaka väggarna, en ny trollformel, och du drar fram dukarna genom hålet i motsatta sidan av kabinettet. Dukarna sitter nu ihop med en knut. Medföljer illustrerad beskrivning. Kabinett,19 x 16 cm. Dukar 30 cm.

  Zebra Fantasy. Rutin av Conny Ray där han använder en specialtrollstav, en vit och en svart duk plus en zebrarandig duk. Specialtrollstaven importerad från Nya Zealand av Conny Ray. Storlek: En svart och en vit duk som är 45 x 45 cm. Den randiga duken är 60 x 60 cm. Den röda enhandshåven ingår.

  Change Cap. Creative Magic. Ej använt. Ett modernt hjälpmedel för produktion eller borttrollning av mindre föremål. DVD med presentation och idéer för användning på scen, barnprogram, klubbar och street magic. Plus en sjusidig beskrivning. Se klipp här.

  Conny Rays trollerilåda. Sedan 1964 har jag haft mina program i en trollerilåda. Lätt att ladda, och alla saker har sin plats. Lådan är 48 cm lång, 36 cm bred och med en höjd på 51 cm. När lådan står på stativet är höjden 100 cm. När du öppnar locket och fäller fram det får du ett bord som är 48 x 24 cm. Lådan skyddas av ett fodral av galon som medföljer.

  Lektion i trolleri. Originalrutin av Conny Ray. Två barn som medhjälpare. Den ene får en hatt med ett rött hattband, den andre får en med ett gult. De får var sin trollstav, en röd och en gul. Du visar din magiska påse tom, och den ene medhjälparen svänger sin stav över påsen. Ur påsen producerar du en sidenduk som har samma färg som trollstaven. Du visar påsen tom igen och den andre medhjälparen svänger sin trollstav över påsen, och du producerar en ny duk. Barnen byter trollstavar med varandra. Med hjälp av den magiska påsen byter nu dukarna färg, och till slut försvinner de helt. Barnen får då titta i sin hatt, och där ligger en duk med samma färg som hattbandet.

  Axtell Drawing Board. Storlek 36 x 43 cm. Du står framför publiken med en tom tavla, och på denna ritar du ett ansikte. Teckningen börjar prata, det vill säga, ögonen rör sig och munnen öppnas och stängs. Du har hela tiden full kontroll på rörelserna. Du avslutar med att torka bort ansiktet så tavlan blir ren igen. Se klipp här.

  Run Bonzo Run. Originalet av Jack Hughes. Förutom själva huvudbyggnaden med två dörrar, en kennel och ett lager, ingår två hundar. Storlek 56 cm.

  Flashlight Fun. Trevor Lewis. Det ser ut som en vanlig ficklampa, men när du trycker på strömbrytaren händer det ingenting. Du öppnar lampan för att se om det finns batteri. Det är tomt i batterifacket men då tänder sig lampan i linsen ändå. När du tittar på linsen så slocknar den och en lampa tänds inne i batterifacket. Se klipp här.

  Visible Magic Painting. John Breeds/Repro Magic. En svart/vit bild blir till fyrfärg när du drar upp den ur ramen. För att få en bra ”story” gjorde jag baksidan av ramen som ett vykort, med texten: ”Till Conny Ray, Sverige. Hälsningar! Magiska clownen.” I bra skick och du kan göra en egen text på baksidan. Storlek 30 x 45 cm.

  Giant Size Clever Ace. Supreme Magic Co. Storlek 23 x 35 cm. Ej använt. ”Streamlined Three Card Trick”. Specialbeskrivning på sexton sidor plus den specialrutin, med tio foton, som holländaren Peter Pit presenterade på Magic Castle.

  Kaninbord. Fick idén när jag 1963 såg en bild på ett bord i en amerikansk trolleribok, och gjorde en egen version. De borden har jag haft stor glädje av. Borden viks ihop och ligger i ett fodral av galon. Höjd 88 cm. Bordskiva 46 x 37 cm.

  Gubben i månen. Supreme Magic Co, England. Du placeras månen i ett större moln med två dörrar, och från detta försvinner månen. Månen dyker upp igen och flyttar sig magiskt.

  Flygande tärningen. Topps Magic, Danmark. En tärning och en boll byter plats mellan en hatt och ett fodral som står på var sitt bord. En rutin som verkligen aktiverar publiken. Komplett rutin av Conny Ray ingår.

  Biljardbollar. Harries. Glänsande bollar för manipulation i standardstorlek.

  Försvinnande Coca Cola. Du placerar en papprör över en stor Coca Cola och lägger över en duk. Ta bort duken, och flaskan är inte borta. Du gör om det igen och nu är flaskan borta. Du visar att pappröret är tomt. Flaskans höjd 31 cm.

  Disecto Wrist Chopper. Taurus Magi Supply. Ej använd. En åskådare sticker in sin hand genom stora hålet och sedan lägger du en morot i de små hålen. Du trycker ner handtaget med det vassa bladet genom åskådarens hand, och delar samtidigt de båda morötterna. Se klipp här.

  Sadie the Seal. Supreme Magic Co. Ett bra alternativ för kort i ballong. Sälen balanserar ballongen på nosen, du trollar bort ett kort och det sitter på sälens nos när du smäller ballongen.

  Everybody Wins. Edwin´s Magic Art. Tre glas står under varsitt fodral. Två åskådare får välja ett glas. Deras glas är tomma, men i ditt glas ligger en sedel eller på ett barnkalas så vinner den som har födelsedag. Lätt att bära med sig.

  Fraidy Cat Rabbit. MAK Magic. Tillverkat i trä. Storlek 15 x 22 cm. Ej använt. En skiva med en svart kanin placeras i en ram med två dörrar, en fram och en bak. Du öppnar den främre dörren och där är nu kaninen helt vit. Kaninen blir svart igen. Efter diverse vändande visar du bakskivan och där ser man kaninen bakifrån. Du avslutar med att öppna båda dörrarna och visar ramen helt tom. Se klipp här.

  Popsy Pegs. Supreme Magic Co / Ali Bongo. Storlek på korten 12 x 18 cm och ramen 30 x 30 cm. Ej använt. Fyra kort med olika färgprickar. En ställning på vilken det hänger fyra sidenband med samma färg som korten. En från publiken väljer ett kort utan att du ser det. Publiken tänker på färgen, och sidenbandet med samma färg lossnar från ställningen. Du kan direkt göra om tricket där en annan färg väljs.

  Dotto & Blotto. Supreme Magic Co. Storlek på korten 21 x 30 cm. Ej använt. Två stora kort som har samma bild av en trollkarl. Korten placeras i ett fodral vardera. Nu vänds korten upp och ner. Medhjälparens kort blir upp och ner, men ditt kort är rättvänt. Du kan låta den som fyller år vinna på dennes kalas. Du bestämmer alltid vem som vinner.

  Komical Kapers. Edwin´s Magic Arts. Ej använt. Fyra barn får hålla varsin stor trollstav som är 60 cm, och som när de rullas ut är 85 cm. De står med ryggen mot publiken och rullar ut trollstavarna. En efter en vänder de sig om. Det ingår också fyra stora kort 25 x 37 cm som har samma bild som på trollstavarna och blir en förutsägelse.

  Double Mix Up. Roy Baker. Storlek 28 x 45 cm. I varje fack sticker du in en del av en bild medan ramen har baksidan mot publiken. En vuxen får bestämma i vilka fack du sätter in delarna. Vänd på ramen, och bitarna sitter på helt fel plats. Gör om och barnen får bestämma var bitarna ska sitta. Vänd ramen, och där är en komplett bild. Du viker ut baksidan och där står en hälsning. 3 motiv ingår: tomte, clown och en fe.

  Animental. Danny Archer. Du visar fyra laminerade kort med illustrationer av djur. Allt från en till fyra personer får tänka på ett av djuren. Du kan säga vilket av djuren de tänker på. Storlek på korten: 22 x 7 cm. Se klipp här.

  Upside Down. Trapdoor Production. En rutin som kan användas såväl close-up som på scen. Du visar skylten med ”UP” på ena sidan, och med ”DOWN” på den andra. Tillsammans med en underhållande presentation svänger orden i alla riktningar. Storlek: 22 x 22 cm.

  Bunny Clown. Supreme Magic Co. Storlek 46 cm hög. Ej använd. En stor platt hög hatt står på bordet, och i den sitter en kanin. Du lägger över en duk och plötsligt blir den vita kanin brun. Kaninen försvinner och blir till en glad clown.

  Nesto Brix. Supreme Magic Co. Du har hjälp av ett barn som märker ett mynt. Detta placerar du i en duk, som barnet håller. Myntet försvinner från duken, du visar en låda, och förklarar att myntet ligger i den. Men tyvärr inte, för i den ligger en mindre låda, och en mindre…I den sjunde lådan ligger det märkta myntet. Lådorna i trä. Storlek 11 x 12 cm. Två dukar ingår.

  Uncle Charlie´s Night Cap. Äggpåse som är gjord i form av en nattmössa. Få hjälp av ett barn och trolla fram ett ägg. I påsen har du ett stekt ägg och som du lägger under armen när du låtsas att trolla bort ägget. Du blir avslöjad och visar upp det stekta ägget. Barnet trollar sedan fram ägget ur påsen. Ett träägg och ett stekt ägg ingår. Se klipp här.

  Edwin´s Surprise Box Extra. Supreme Magic Co. Ej använt. Från ett stort gratulationskort trollar du fram en present, som du sedan lägger i en stor låda. Det blir förvecklingar, och ur presenten kan du trolla fram dukar, godis, en present till den som har födelsedag, eller till och med en kanin. Storlek på presenten 28 x 16 och 14 cm hög.

  Rainbow House. Supreme Magic Co. Ej använt. Du visar ett helt vitt hus att det är tomt och det passar precis i en stor tub med en regnbåge målad. Du visar tuben tom och där står ett hus i regnbågens alla färger. Storlek 31 x 23 och 30 cm hög. Se klipp här.

  Miser´s Dream. I stället för den klassiska champagnekylaren att fånga mynt i, hade jag en O´boyburk. Det fungerade bra, och jag fick dessutom ett skratt från de vuxna när jag tog fram den som min sparbössa. Mynthållaren är original från Harries. Ingår 15 st tvåkronor av den gamla sorten. Se klipp här.

  Lotavasen. Du har en vas som är fylld med vatten. Du häller ut vattnet och tömmer vasen. Efter en stund häller du igen ut vatten från vasen och tömmer den, och detta gör du flera gånger. Lämplig som running gag. Storlek 26 cm. Se klipp här.

  Troublewit. Original från Nya Zealand. Klassisk pappersvikning som funnits i flera hundra år. Du formar ett papper till olika former såsom en hatt, en ljusstake, hantlar. Med ett enda papper kan du presentera en hel akt. Säljs i två paket: ett med 3 st färgade och 1 st helt vit i originalstorlek, 29 cm. Ett med 2 st färgade och 1 st helt vit i originalstorlek, 29 cm samt 1 st table troublewit i färg, 14 cm. Se klipp här.

  Buktalardocka Jimmy Crow. Supreme Magic Co. Du sköter munrörelserna med handen genom baksidan av huvudet. Min rutin där allt ingår: Låda, två gröna dukar, en röd duk, och en rund specialhåv som du sköter med fingrarna. Lådans storlek 31 x 27 cm, går att vika ihop och blir platt. Se klipp här.

  Buktalardocka Huggy. Supreme Magic Co. Du har ett paket med Kalas Puffar, och ur den sticker björnen upp. Han är busig, och när du inte ser det, trycker han på tutan som sitter på paketet.

  Buktalardocka Hen Bag. Supreme Magic Co. Du har en påse, ur vilken du trollar fram ett ägg. Påsen är gjorde som en vanlig äggpåse, där insidan är en del av dockan, och påsen är själva kroppen. Stoppa in handen i påsen, vänd den ut och in, och där har du dockan. Med handen inne i påsen sköter du dockans rörelser. Huset på bilden ingår.

  Buktalardocka Buzzard. Axtell Expression. En docka som är lätt att hantera, lätt att bära med sig. Ger ett roligt första intryck när du tar fram den. Se klipp här.

  Buktalardocka Archie Andrews. Peter Brough var en engelsk buktalare med stor framgång i radio och TV på 1950/60-talet. Hans docka hette Archie Andrews och detta är en reklamprodukt i originalförpackning. Inköpt i Göteborg på 60-talet. Storlek 37 cm. Se klipp här.

  Rocky Raccoon. Magic Masters. Original från 1984. Ej använd.
  Den klassiska och mycket uppskattade animerade tvättbjörnen.
  I rätta händer gör den succé. Nio sidor illustrerad instruktion. Se klipp här.

  Chapeaugraphy. Many faces under one hat. Max Andrews. Med en rund skiva av kraftig specialfilt 48 cm, formar du olika hattar till dig själv eller till någon från publiken. Sex sidor med tips till tjugo hattmodeller. Se klipp här.

  Rhadinis Farveskiftende Kaempeterningar. Scandinavian Magic. Fem färgade tärningar i en stapel. Ett fodral sätts över. En person väljer en duk. Lyft fodralet och tärningen med valda färgen är borta, den ligger i en påse.

  The Silk Dyeing Machine. Supreme Magic Co. Du stoppar ner en vit duk i en fyrkantig tub. Snurra veven. Duken kommer fram nertill röd. Ta ut veven, röret är tomt.

  Eteral Mystik. Harries. Stick två svärd genom ett metallrör. Öppna röret och visa insidan. Stäng och ta bort svärden. Blås upp en ballong i röret, och stick svärden genom ballongen, den är fortfarande hel.

  Splendo. Supreme Magic Co. Tre dukar röd, gul och blå, 30 x 30 cm, knyts ihop. Efter några missförstånd förvandlas de tre dukarna till en stor duk, 55 x 55 cm, med de tre färgerna.

  Change Bag. En blå Change Bag utan handtag, och med dragkedja i botten. Öppning 14 cm, djup 40 cm. Se klipp här.

  Fantastiska Tärningen. Paul Picha Magic. Lägg två vita tärningar i ett rör. När du lyfter upp röret ligger en röd tärning mellan de vita tärningarna. Beskrivning på tyska.

  Himber Wallet. Hank Lee´s Magic Factory. Ej använd. Äkta läder plånbok. Häfte med tolv rutiner. Se klipp här.

  Mis-Made Queen. En hjärterdam placeras i ett fodral. Dra ut mittdelen av kortet som på en Zig-Zag illusion. Skjut tillbaka och ta ut kortet från fodralet. Se klipp här.

  Några saker utan foto:

  Fem trollstavar. Multicolor Swop Wand, Diminishing Stretching Colour Changing Wand, Fall Apart Wand, Svart/vit till vit/svart trollstav, Trollstav blanka ändar 39 cm.

  Blandade trollstavar och ros
  Rainbow Nesting Wands, Pop-Away-Staven, Wistful Wand av Trewor Lewis, Bugande rosen.

  Fem trollstavar. Spring Wand, Fiskspö-staven, Colour Changing Wand , Trollstav svart/vit trä 40 cm, Trollsstav med rött skal plus svart/vit stav 35 cm.

  Fem trollstavar. Long John, Trollstav med knut, Grew-some Wand, Silly Wand, Trollstav svart/vit plast 34 cm.

  Dukar enfäragde. 7 par 30×30 cm, 7 par 45×45 cm

  Dukar enfärgade. 12 udda 30×30 cm, 7 par 45×45 cm.

  Dukar mönstrade. 1 par 50×50 cm, 1 par 65×65 cm, en med ett mynt insytt i ett av hörnen.
  1 par 75×75 cm.

  Dukar mönstrade. 1 par 45×45 cm, en med ett mynt insytt i ett av hörnen. 1 par 50×50 cm,
  1 par 65×65 cm

  Tre magiska påsar. Net Egg Bag med ett träägg. Spansk tillverkning, beskrivning på engelska. Gag Bag, Magic Inc, USA. Vräng påsen ut och in, den ändrar färg, producera ett föremål. Vräng påsen ut och in, varje gång ändrar påsen färg. Money Bag, Patric Page, England. Sätt ett glas i påsen, trolla bort fyra mynt, det hörs när de trillar i glaset.

  apr
  6
  mån
  Douglas Nordenbelt + SM Träning @ Göteborgs Magiska Klubb
  apr 6 kl. 19:00 – 22:00

  Seminarium

  Först ett seminarium med Douglas Nordenbelt. Han tog sig till final i Talang 2018 och nu hoppas vi han trollar sig till Teater Buratino för att berätta hur det är att uppträda.

  SM Träning

  De som ska uppträda på SM får chansen att visa sin akt och träna och få feedback från publiken. En sista finslipning på akten inför SM.

  SM i trolleri 2020
  apr
  17
  fre
  Uppsala Magic & Comedy / SM i magi @ Uppsala
  apr 17 kl. 19:00 – apr 26 kl. 19:00

  Åter igen dags för Uppsala Magic & Comedy!

  17-26 april 2020

  Uppsala Magic & Comedy 2020

  I samband med detta genomförs också Svenska Mästerskapen i trolleri.

  SM i trolleri 2020

  Läs mer och anmäl dig på: https://uppsalamagicandcomedy.se/shop/magikongress-2020/

   

  maj
  4
  mån
  Cardistry 4 maj @ Göteborgs Magiska Klubb
  maj 4 kl. 19:00 – 22:00

  Tema Cardistry

  Cardistry

  Denna kväll ska vi titta närmare fenomenet Cardistry. Så ta med kortlek och fingerfärdigafingrar så tränar vi tillsammans.

  En Youtube-kanal vi rekommenderar för att börja lära sig grundgrepp är “School of Cardistry”

  jun
  1
  mån
  GMK Sommarfest 1 juni @ Göteborgs Magiska Klubb
  jun 1 kl. 19:00 – 22:00

  Sommarfest

  Vi trollar fram fint väder, god mat och umgås magiskt trevligt! Du tar med något att grilla. Vill du bjuda oss andra på någon av dina grillfavoriter som smakprov, tar du med dig “lite mer”. GMK Sommarfest – 1 juni 2020 Ta också med dig något trolleri som passar utomhus, i rök och matos. Vi använder alla trollformler vi kan för att få fint väder! Vi träffas utanför Teater Buratino. GMK fixar grillar, grillkol, potatissallad, chips och läsk/saft.

  Kom som din magiska karaktär

  Kom gärna klädd som din magiska karaktär. Vi vill se hur du ser ut när du är ute och trollar!

  sep
  7
  mån
  Magiska Biblioteket @ Göteborgs Magiska Klubb
  sep 7 kl. 19:00 – 22:00

  GMKs Magiska Bibliotek

  GMKs magiska bibliotek

  Vi dyker in i GMKs magiska bibliotek och tittar närmare på vilka böker och filmer som finns där. Vi plockar fram gamla häften och tidningen Tricks som inte är för utlåning.

  I slutet av kvällen får den eller de som visar upp den häftigaste akten som man lyckats lära sig från en bok under kvällen ett hemligt pris!

   

  Seminarium?

  Vi undersöker möjligheten att bjuda in en seminarist och eventuellt kan det blir på detta möte. Håll utkik efter uppdateringar.

  okt
  5
  mån
  Tricket jag glömt! @ Göteborgs Magiska Klubb
  okt 5 kl. 19:00 – 22:00
  Hur var det man gjorde?

  Ta med dig ett trick du lagt undan för du har ingen aning om vad du ska göra med det eller hur det framförs. Vi slår ihop våra magiska hjärnor och klurar ut hemligheten.

  nov
  2
  mån
  GMK Auktion 2 november @ Göteborgs Magiska Klubb
  nov 2 kl. 19:00 – 22:00

  GMKs magiska auktion

  Ta med det du vill sälja. Märk tydligt med ditt namn och utropspris.

  Håll ett lågt utropspris för att få igång budgivningen.

  Ta med kontanter och fyll på trolleriförrådet med nya hemligheter! Du kan även betala med Swish.

  GMK Auktion 2020

  Om det blir för många saker totalt på auktionen förbehåller sig klubben rätten att maximera antalet saker som säljs för att vi inte ska hålla på hela natten. Vi brukar begränsa antalet utrop till maximalt 5 saker per medlem.

  “Fyndlådor” med blandade mindre saker är ofta populära så det kan du plocka ihop. Böcker och video är ofta svår att få bra betalt för så lägg gärna ihop flera till ett utrop.

  10% av försäljningsvärdet tillfaller klubben.

  PS! Glöm inte att ta med kontanter samt en miljövänlig kasse att bära hem alla saker i!