Buktaleri 5 september 2016

posted in: Klubbmöte, Seminarium | 0

Sommaren tog åter tag om Göteborg på det ljuvligaste av sätt men på GMK var det höst. Höst på det ljuvligaste av sätt då våra GMKs klubbmöten drog i gång igen. Programmet för dagen var Buktaleri. Föredragshållare var Conny Ray och Ason Bson Cson. Och vilket program… I mina, låt vara partiska, ögon en fantastisk kväll.

Conny Ray och Ason Bson Cson med sina kaniner
Conny Ray och Ason Bson Cson med sina kaniner

 

In kommer tokige Totte och Lennart den röda kaninen. Vi bjuds på flera skratt och tokigheter innan det blev Buktaleriets historia. Det nedslag som vi minns bäst är kanske den gode friaren på 1400-talet som behövde brudens fars godkännande till vigsel. Dock var han redan död, men det löste buktalaren såklart. Så bra att en bankman bjöd på alla omkostnader till vigseln.

En annan märklig episod var den buktalare som blev känd som buktalare i radion?!? Låter som ett jobb som jag också hade klarat av…

Efter att ha fått se och lära oss skillnader på engelska och amerikanska dockor fick vi alla pröva på själva: Alfabetet, olika röstlägen och den svåra övningen i att se glad ut och låta arg med dockan. Det är svårare än det låter, pröva själv så märker du, men det är en buktalare vardag. Vi fick testa själva med enkla handdockor som vi enkelt formade av ett kuvert.

 

Vi fick som avslutning flera goda litteraturtips, FB-grupper och hemsidor. En kurs som kan nämnas här är Hasse Silver från Västerås som har 2 dagars kurser.

 

 
Kan en kväll bli bättre? Jo, då. Med introllning av Justin Wagner. Vår amerikanske vän som bor i Sverige valde att köra sina rutiner på amerikanska och vilken vältalare han är. Först en Rubiks-kub rutin innan vi fick se en kort-akt med bröllopstema. Han valdes in med ett rungande bifall. Välkommen som medlem Justin!

Justin Wagner välkomnas av Leif Densloe
Justin Wagner välkomnas av Leif Densloe

Vi avslutade med mingeltrolleri och magisnack till timmen blev sen. En mycket trevlig kväll och så fick vi åter gå ut i ljuvlig sensommarvärme.

 

Text och bild: Johan Reftel