Klubbmöte 2 juni 2008

Göteborgs Magiska Klubb, Sveriges näst äldsta trolleriförening, firade 65-år jubileum förra året. I år skulle man ha en ”nostalgiträff” som avslutning på vårterminen. Till den blev jag inbjuden. Det var ju skojigt, eftersom det var där allt började för min del.

En tur på stan

Jag anlände med tåg vid 14-tiden, och möttes av Robert ”Gaston” Dahlström på centralstationen. Eftersom vi hade god tid på oss, så frågade jag Gaston om han kunde köra en sväng i Göteborg. Jodå det var inga problem. När jag var ung pojke och skulle mönstra på fartyg, för att få se den stora världen, så bodde jag på sjömanshotellet.

Nu mindes jag ju inte om platsen hette Järntorget eller Masthuggstorget. Strunt samma sa Gaston jag hittar till bägge! Kanon tänkte jag. Var det Masthuggstorget? Nja, jag ville inte minnas att det såg ut så här..Järntorget? Nja planteringarna hade jag inget minne av…
Kommer du ihåg hur länge sedan det var då, frågade Gaston. Tja, det är väl ganska precis 55 år sedan sa jag! Även i Göteborg bygger man om ibland sa Gaston och vände bilen mot hotellet. Men utan att fått återse platsen så blev det en trevlig guidad tur i centrala Göteborg.

Buratino

GMK håller sina möten/träffar på en dockteater, som drivs av en medlem. Förövrigt en mycket trevlig herre som heter Alf Mouwitz, som naturligtvis också trollar. 50 personer hade sökt sig till den lilla teatern, men det räckte för att det skulle bli fullsatt!

Curtelle på besök
Curtelle på besök

Första programpunkten var en ”minneskavalkad”. Trollkarlen Trollando berättade om berömda GMKare. Det ska ni veta, att i denna förening har det funnits verkliga storheter, och en del finns fortfarande kvar.

Trollandos minneskavalkad.
Trollandos minneskavalkad.

Trollando berättade om sina möten med Jean Cennard, Jonny Casino, Gert Malmros, Eldino, Mr Matti. och inte minst Max Milton! Han berättade vilket trolleritrick de visat honom, samtidigt gjorde han just det tricket. Mycket bra. Det blev verkligen en minnenas kavalkad

Trollando berättar
Trollando berättar

Sedan blev det en välbehövlig paus i bastuvärmen. Klubbmästeriet höll fiket öppet. Mackor, kakor, bullar, kaffe, saft och inte minst vanligt vatten!

Varmt i sommarvärmen
Varmt i sommarvärmen

Det blev en ganska lång paus, för Team Magic skulle visa sin Las Vegas inspirerade show. På deras hemsida står det om väldigt häftiga illusioner, dansande tjejer, rök och ljuseffekter!

Team Magic
Team Magic

För säkerhets skull delade Gaston ut öronproppar åt publiken! Fast det var en helt onödig åtgärd, eftersom grabbarna av hänsyn till oss äldre dragit ner volymen. Med öronpropparna i stoppade hörde vi ingenting istället! Men det var en rolig kväll ändå!

Michael Mendoza
Michael Mendoza

Gaston önskade alla en trevlig sommar, och kvällen avslutades med ”Den blomstertid nu kommer” Det var stilfullt och vackert.

Sommaravslutning på GMK
Sommaravslutning på GMK

Dusenberg och Green var där. Carno, Trollando och Sune. Leif Densloe och Janne Brandman och en massa andra bekanta var där, samt 40 till som jag inte kommer ihåg vad dom heter.

Det är något visst över GMK
Tack för att jag fick komma.

Curtelle