Årsmöte 1 mars 2021

Så har det blivit dags för klubbens årsmöte. Det fick förstås bli på Zoom på grund av Coronapandemin.

Efter lite allmän inloggning, testning och teknik öppnade vår klubbordförande Martin Rosvall mötet. Vi kunde glädjande räkna till 21 röstberättigade medlemmar som kopplade upp sig.

Till mötesordförande valdes Jesper Blomqvist som har vana av styrelsearbete och han gjorde ett lysande jobb att leda mötet på ett korrekt sätt. Anders Sylvan blev mötessekreterare och det var nya metoder att rösta med vinkningar och mötet kunde spelas in så annorlunda och nytt för alla.

Det vanliga var att gå igenom verksamhetsberättelse och ekonomi för det ovanligt konstiga året som varit. Det är inte enkelt och det har dykt upp flera nya digitala lösningar som styrelsen måste arbeta med. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret vilket vi tackar för.

Frågan om lokalkostnad och hur vi träffats, och kanske mer hur vi inte träffats, diskuterades och alla var överens att pandemin är tråkig och att vi hoppas kunna mötas i verkliga livet framöver.

Vi hoppas alla medlemmar vill vara kvar och stödja klubben med den viktiga medlemsavgiften så GMK kan fortsätta vara aktiva inom Magisverige.

GMK Årsmöte 2021

Martin Rosvall valdes om som klubbens ordförande och Leif Densloe och Johan Reftel fick förnyat förtroende i styrelsen.

Fredrik Löf som smygstartat som ny kassör valdes in och tog över efter Anton Franzon som flyttat till Stockholm. Anton har varit vår kassör i sju år och han lovade att vara kvar som medlem i huvudstaden. Stort tack för ditt arbete Anton!

Jonas Schönemann fick också plats som ny styrelsemedlem. Det känns riktigt bra att få in nya krafter och ideér i styrelsen för det kommande verksamhetsåret.

Och vår valberedning byttes ut efter lång och trogen tjänst. Robban och Janne har dragit det lasset i över 15 år så de behövde en paus. Torbjörn och Felix tar över det nu med friska krafter.

Stort tack till alla som ställer upp för klubben och vi hoppas kunna bjuda på spännande och rolig magi och trolleri framöver. Vi pratade också om att klubben firar 80 år nästa år så vi behöver börja planera ett stort födelsedagsfirande.

Några andra som firar är alla jubilarer i år. Listan är lång med många som fyller jämna år. Vår humor-nestor Dusenberg fyller 85 år och vår hedersmedlem Christer Nilsson på Sveriges Magiarkiv firar hela 90 år. Stort grattis!

Även långt medlemskap i klubben firar några fantastiska år och ett slog nytt rekord värt att fira. Lennart Green har varit medlem i klubben i 50 år. Barbro Malmros i 60 år och Thorbjörn Holmqvist har varit medlem i hela 65 år nu. Trogna medlemmar som brinner för magin och föreningslivet.

Det blev eftersnack och lite cybertrolleri och sedan började zoomarna logga ut för att ägna sig åt familj och barn. Det gick alldeles utmärkt att ha årsmöte digitalt i år.

Stort tack till alla som var med och till de som ställer upp till styrelse och klubbarbete på olika poster.

GMK Styrelse 2021

ORDFÖRANDE Martin Rosvall
VICE ORDFÖRANDE Leif Densloe
SEKRETERARE Anders Sylvan
KASSÖR Fredrik Löf
KLUBBMÄSTARE Johan Reftel
BIBLIOTEKARIE Jonas Schönemann
SUPPLEANT Christer Jönsson

Text och foto: Leif Densloe.