GMK 20 år 17-18 november 1962

posted in: Klubbmöte, Föreställning | 0

GMKs 20 års jubileum

Göteborgs Magiska Klubb, som bildades 1942, firar sin 20-åriga tillvaro. På programmet står jubileumsbankett, som börjar lördag kl. 18.00 med middag. Efter denna följer diplomutdelning magisk underhållning och tävlingar i nyhetstrolleri, där 3 olika priser utdelas. Denna tävlan står öppen för alla gästande magiker. Magisk mässa, där apparathandlarna säljer sina senaste nyheter, är öppen under kvällen. Detta äger rum i Odd Fellow Ordens lokaler, där rymlig scen med ridå finnes. Adressen är: Vasagatan 9.

På söndag går en offentlig trolleriföreställning av stapeln i Göteborgs Konserthus, Stenhammarsalen. Den börjar kl. 17.00 och får formen av familjeföreställning.

De av Nordens magiker, givetvis även med damer, som vill glädja GMK med sin närvaro under 20-årsjubiléet, är hjärtligt välkomna till Göteborg den 17 -18 november.

Egonni

Vi har hittat smalfilmen från mötet 1962 som vi digitaliserat och renoverat. Förmodligen filmat av Björn “Sir Price” Rodhe som arbetade som fotograf.

Ett extra stort tack till Thorbjörn “Conny Ray” Holmqvist och Staffan Nordmark som frikostigt sponsrade digitaliseringen.

Trollkarlar från hela norden samlas till jubileumsseans

GMK20_1962

En sista uppmjukning före jubiléet ägnar sig trollkarlarna på bilden åt. Stående från vänster Leo Razzie (Gert Malmros), Mr Valentin (Carl Jönsson), Runis, Egonni (Egon Norström) , Martino (Sjjöberg), Max Milton (Arne Strömborn) och Jean Cennard (Carl-Erik Jeppsson). Sittande Conny Ray (Torbjörn Holmqvist) och Harrby (Harry Boman).

På tisdagskvällen samlades en grupp allvarliga herrar hos Odd Fellow for att planlägga den största samling av trollkarlar, som någonsin ägt rum i Göteborg. Göteborgs Magiska klubb firar sitt 20-årsjubileum på lördag och söndag och det lär bli en seans som låter tala om sig.

Tyvärr lade polismyndigheterna hinder i vägen för det verkliga praktnumret. Det danska tankeläsarparet Nicklass begärde att få utföra bilkörning i Göteborgs lördagstrafik med den kvinnliga partnerns ögon förbundna. Det ville man inte gå med på men det utlovas andra fina ersättningar i stallet.

Göteborgs Magiska Klubb är landets näst äldsta sammanslutning i sin genre. För närvarande har man ett 50-tal medlemmar men de har fått gå igenom stränga prov för att bli antagna. Nu finns det ingen som lever på sin sysselsättning, det är endast hobby för medlemmarna att syssla med försvunna kort och mystiska fingerborgar.

Tyvärr har det blivit litet sämre tider för oss trollkarlar genom TV:n, förklarar Egon Norström, med artistnamnet Egonni, för HT. Det skall bara vara idoler på festplatserna nu för tiden. TV:s medför också att antalet privata tillställningar blir mindre och därmed också de tillfällen då man skulle kunna tänka sig en trollkarl som muntration.

Men nu skall det alltså bli trolla av. Redan på lördag börjar man med en jubileumsbankett där det skall bli magiska föreställning från kl 18 till kl 1. Huvudpunkten är en nyhetstävling där man tävlar om Läkerolpokalen.

På söndagen blir det föreställning i Stenhammarsalen där bland annat den trollande vagabonden Magini, manipulatorn Marillo från Karlstad och en lång rad andra medverkar. Behållningen av föreställningen går till De Gamla.

 

GMK20_1962_Tidning