Gay Ljungberg 2 september 2017

posted in: Klubbmöte, Seminarium | 0

Höstens första träff hos Gycklaren

Det blev en rivstart på hösten när vi samlades hos Gycklaren i Halmstad på klubbens första träff för hösten. Bara att få komma in i ett magiskt landskap som en trolleriaffär är, känns fortfarande spännande för denne skribent som varit med några år.

Gycklaren Magic Center
Gycklaren Magic Center

 

Sammanlagt var vi ett trettiotal, varav ett antal som inte tillhörde klubben. Efter en lunch med sedvanligt god kvalitet serverat av Birgitta Ljungberg, hälsade Leif Densloe välkommen, tackade värdparet Ljungberg för gästfriheten, och presenterade klubbens höstprogram.

Conny Ray, Leif och Gay
Conny Ray, Leif och Gay

 

Gay Ljungberg svarade för programmet med ett seminarium om att ha bra kontakt med sin publik under ämnet Audience Management, om vilket han också skrivit en bok med samma namn.

Gay lär ut Audience Managment
Gay lär ut Audience Managment

 

Seminariet innehöll mycket tänkvärt, många konkreta tips att ha med sig när man möter en publik och framför allt hur man når fram till och får kontakt med publiken. Han konstaterade att: – Det är viktigare att få kontakt med publiken än att imponera på den.

Gay visar hur man fångar publiken
Gay visar hur man fångar publiken

 

Han pratade bland annat om hur viktigt det är att skriva ett manus, han nämnde om hur man bygger upp ett program, hur man anpassar ett trick när man har olika publik som kan vara familjer, som vid table-hopping eller vid mingeltrolleri. Han visade oss hur man kan inleda en föreställning, hur man väljer ut en medhjälpare från publiken och inte minst hur man får med sig denne upp på scenen. Det var mycket vi fick med oss, och som avslutning på detta seminarium visade Gay sin rutin med Malini Egg Bag och tipsade om några förbättringar han gjort.

Gay visar publikkontakt med hjälp av Helena och Oliver
Gay visar publikkontakt med hjälp av Helena och Oliver

 

Vi som var där från klubben hade inte bara fått matnyttig information, många hade också med sig en vit påse med Gycklarens logo, och vad den påsen innehöll får vi kanske se på någon klubbträff framöver.

Det som fortfarande klingar i luften på vägen hem, är är hur viktigt det är med att ha bra en kontakt med publiken.

Text: Thorbjörn “Conny Ray” Holmqvist – Foto: Thorbjörn och Leif