Conny Ray hedersmedlem 2 oktober 2006

posted in: Klubbmöte, Seminarium | 0

Conny Ray hedersmedlem

Måndagen den 2 oktober 2006 hade Conny Ray ”lurats” till Göteborgs Magiska Klubb för att hålla sitt seminarium om barntrolleri och buktaleri.

Workshop i buktaleri med Conny Ray, Foto Dusenberg
Workshop i buktaleri med Conny Ray, Foto Dusenberg

Mötet avhölls i de nya ändamålsenliga lokalerna som man lånar från Buratinoteatern invid Härlanda Kyrka. Ett stort antal medlemmar hade samlats och Thorbjörn avhöll sitt seminarium helt planenligt. När han skulle bryta för paus kom dock GMK:s ordförande Tom Fahlén och höll ett hyllningstal till Thorbjörn Holmqvist som varit medlem i GMK i 50 år.

Sekreteraren Lennart Gombrii överlämnar blommor. I bakgrunden ordförande Tom Fahlén. Foto Torbjörn Hellgren
Sekreteraren Lennart Gombrii överlämnar blommor. I bakgrunden ordförande Tom Fahlén. Foto Torbjörn Hellgren

På ett (för Thorbjörn) hemligt styrelsemöte hade man beslutat att utse honom till hedersmedlem i klubben. Styrelsen överräckte en tjusig blombukett och en stilfullt graverad plakett på träplatta och sedan vidtog hyllningarna. Från Christer Nilsson, Sveriges Magi-Arkiv, kom en hälsning som innehöll en fullständig exposé över Conny Ray/Thorbjörn Holmqvists magiska bedrifter, och de är många.

Torbjörn Hellgren läser en hälsning från Christer Nilsson och MagiArkivet. Foto Dusenberg
Torbjörn Hellgren läser en hälsning från Christer Nilsson och Magiarkivet. Foto Dusenberg

Telegram och hälsningar hade kommit från Moderna Illusionisters Cirkel (MIC) i Norrköping, från Christer Gustavsson (EL Duco’s Magic) och från Steen Pegani. Grannklubben Trollkarlar i Väst från Lysekil gratulerade med presenter och tacktal. Klubbmedlemmarna hurrade naturligtvis och applåderna ville aldrig ta slut.

Trollando och Mr Magic Suné med blommor och plakett. Foto Dusenberg
Trollando och Mr Magic Suné med blommor och plakett. Foto Dusenberg

En märkbart rörd Thorbjörn Holmqvist tackade för hedersbevisningarna och sedan var det dags för kaffe och 50-års jubileumstårta. Kvällen avslutades med ett estradsamtal om barntrolleri mellan Thorbjörn Holmqvist och Gay Ljungberg och en mycket aktiv publik, som till sist fick ta del av Thorbjörns många goda råd för den som vill lära sig att buktala. Det var en mycket trevlig, innehållsrik och uppiggande kväll, ett trolleriföreningsmöte när det är som bäst.

Gay Ljungberg