Cardistry 4 oktober 2021

Seminarium med Jimmy & Stefan.

Ännu en härlig kväll på GMK, denna gång med fokus på kortlekar och kortmagi. För att kunna grotta ner oss i detta breda ämne så hade vi två experter på plats, Jimmy Svärdhagen, ägare av Kortleksbolaget samt Stefan Eriksson som har designat flertalet kortlekar men är mest känd för butterfly kortlekarna. Jimmy hade med sig ett helt bord fyllt med olika kortlekar och kunde visa upp en liten del av sitt stora sortiment.

Kortseminarium med Jimmy Svärdhagen och Stefan Eriksson.
Stefan och Jimmy

När klockan slog 19 så var minglet och kortleksletandet över och alla satt redo för att lyssna på kvällens första seminarium med Jimmy Svärdhagen. Jimmy började med att prata om sin bakgrund och sina erfarenheter som professionell magiker och om sina shower “galet nära” och “galet nära 2” som han har uppträtt regelbundet med på Harrys.

Efter en intressant diskussion om detta ämnet så var det dags att börja kolla på riktigt fina korttrick från Jimmy. Han visade upp och lärde ut en riktigt snygg rutin där han skulle hjälpa en åskådare att ta grönt kort. Det hela slutade inte med ett grönt kort utan en riktigt underhållande rutin som innefattade flertalet användbara tekniker och stunder som var “galet nära”.

Jimmy Svärdhagen
Jimmy visar Suad kortmagi.

Efter Jimmys lecture så hade han även förberett en rolig kortleksquiz där vinnaren fick en hel limpa med bicycle kort. Efter en spännande kamp med många kluriga frågor så lyckades undertecknad kamma hem det fina förstapriset med 9 rätt.

När quizet var över så var det fikadags där det bjöds på goda baguetter med tilltugg samt hembakad sockerkaka. Under fikat fortsatte många att handla kortlekar från Jimmy inklusive jag själv som passade på att köpa med mig några fina lekar bla Peter Turners snygga Crossed Keys kortlek.

När alla hade fikat färdigt så var det dags för Stefan att hålla låda och som de allra flesta misstänkte och hoppades på så började seminariet med ett djupdyk i de populära butterflykorten. Vi fick då även ta del och kolla på den första prototypen av butterflykortens hemlighet som för många av oss var otroligt imponerande. Stefan beskrev sedan hur projektet startade och hur utvecklingen av korten hade gått till och visade även upp alla de olika versionerna av kortleken som finns tryckta.

Stefan Eriksson
Felix får se när Stefan lyssna på en kortlek.

Efter denna berättelse så var det dags att få se några snygga rutiner som går att utföra med kortleken. Stefan förklarade också att han länge har funderat på sätt att kunna utföra liknande rutiner med en vanlig kortlek. Han visade då upp och lärde ut en av sina otroliga idéer och som vanligt så var den riktigt snygg och imponerande.

När Stefan hade gjort sitt så avrundades kvällen med lite mer mingel och handel hos Jimmy innan alla lämnade efter en riktigt trevlig kväll.

Text: Oliver Häggblom. Foto: Håkan Fleisher.