Auktion – 8 november 2021

Återigen fick jag äran att skriva månadens referat. Som jag även denna gången ställde upp på “frivilligt” enligt vår kära ordförande Martin.

Auktionsdags! Dagen vi alla har längtat efter. Trollarnas lilla julafton. Men stämningen är raka motsatsen från julfreden 1914 i ingenmansland. Medlemmarna har maxat sina brinnande plånböcker med kontanter och en längtan efter billiga fynd och tårar från att i sista minuten någon budar ut de yngre medlemmarna som verkligen behövde lite begagnat rep att träna med. (ja Martin, jag menar dig).

Fredrik, Jonas, Martin och Leif startar auktionen.
Fredrik, Jonas, Martin och Leif startar auktionen.

Som vanligt auktionerade Martin och Leif ut alla saker och Jonas och Fredrik sprang med kontanter och Swish. Anders höll ordning på det ekonomiska med bravur.

På Årets auktion hade ett väldigt bra varierat utbud med fin rekvisita, böcker, DVD och diverse roliga prylar som fick en att inse att detta blir svårt att förklara för sin sambo varför det var ett bra köp (det gick sådär)

Anders och Fredrik bevakar budgivningen.
Anders och Fredrik bevakar budgivningen.

Vår ordförande var redo med auktionsklubban i högsta hugg och Christabuu var som i vanlig ordning på hugget och backade inte för att lägga ett bud på i stort sätt allt som fanns.

Kändes som han budade i vissa situationer för skoj skull för att höja adrenalinet i kroppen eller om hans intension var att tömma folks plånböcker eller fixa mer pengar till klubben. Hur som haver gav det många skratt mitt i budkaoset där Christabuu även budade över sig själv.

Publiken bjöd fantastiskt bra och fyndade.
Publiken bjöd fantastiskt bra och fyndade.

Den största förvirringen var när Gaston budade högst på sin egen gimmick han hade lämnat in för försäljning. Han kämpade hårt med en stark vilja att vinna tillbaka den. Ingen förstod hans intension förens han vann den och direkt gav den till en av våra yngsta medlemmar som inte hade råd men kommer nu få stor nytta av den i framtiden.

Efter 1,5 timmes fartfyllt budande av spännande magirekvisita var det dags för en välbehövlig paus för att fylla på energin och blodsockret så fokuset var nu på topp inför rond 2.

Martin ropar ut magiska hemligheter.
Martin ropar ut magiska hemligheter.

Det började bli tomt på auktionsbordet men det betydde inte att dom bästas fynden var borta. Leif auktionerade ut en hel komplett samling av “Card magic” på DVD som jag själv ville ha men vanns utav vår kommande medlem Alvin som kommer ha större nytta av detta fynd mer än mig vilket gör att man bara är spänd över att se hans utveckling den närmsta framtiden.

Fick upp humöret igen när Leif därefter auktionerade ut Lennart Green DVD som jag vann och kärt kommer studera och bevara tryggt för att hedra vår kära hedersmedlem.

Alla kunde buda på magiska saker.
Alla kunde buda på magiska saker.

Hade jag haft ett perfekt fotografiskt minne hade detta referat varit lika långt som Card-college-samlingen men jag tror ni förstår att vi hade roligt hela kvällen.

Efter en lång intensiv auktion lyckades det säljas för över 16 000 kr vilket innebar att åtminstone 1 600 kr gick direkt ner i klubbens kassa som provision och en massa fina magiprylar fick nya hem hos nöjda medlemmar.

Text: Felix Fallkvist. Foto: Christer Wilén.