Auktion 6 november 2017

posted in: Klubbmöte | 0

Kvällen började exakt åtta över sju med att Leif berättade vad som hänt i magivärlden och vad som komma skall.

En tråkig nyhet var att Olof ”Larino” Larsson gick bort den 24 oktober. Han blev respektfulla 98 år. Han trollade redan på 1950-talet med Egonni och Harrby, tillsammans uppträdde de som ”The Three Magic Brothers”. På senare tid trollade han på föreningar och äldreboenden tills han var över 95 år.

Carl-Einar Häckners show “Carl-Einar Häckner på Aftonstjärnan” kan ses hela december. Missa inte denna föreställning som GP skriver är roligast i Göteborg.

GMK har också fått en ny facebooksida med nyheter och information som du genast ska gå in och gilla för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i klubben.

GMK - Göteborgs Magiska Klubb på Facebook.


Från ”The Three Magic Brothers” till ”The Fat Brothers” (Dani DaOrtiz, Miguel Angel Gea och Christian Engblom) som gästade 31:a årets ”Magic Weekend” (6-8 Oktober). Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig helg med schysst blandning av discipliner. Luke Jermay höll mentalism seminarie och show, en stundtals lite skrämmande show. Galashowen ”Unique” bjöd på en rad med gäster: Nestor Hatos imponerande kortmanipulation och hans franske vän Chris Torrentes riktigt roliga rutin med en osynlig hund. Från Ukraina, Vlad Kryvonogov med unik fotmanipulationsrutin, Manolo Costa & Mindanguillo (och ”skuggan” Maria) med en fin rutin och ett fint budskap. Gaia Elisa Rossi, helt unik show där hon är en utomjording och Leif Olberius, som även fick ”El Duco Award”. För mer info och bilder från Magic Weekend hittar du på Sveriges Magiarkiv.


Auktion

GMKs auktion har som traditionen bör Martin “Ason Bson Cson” Rosvall som auktionsförrättare och assistenten är som vanligt Leif Densloe. Båda innehar för kvällen titeln ”emeritus”, vilket ibland används för präster eller professorer, de är ingetdera, men kvällen till ära. Springare med pengar och prylar var “Han med luggen” Anton Franzon och Caligari. Gaston agerade ena halvan av kvällen som notarie, Anton Franzon tog över tjänsten efter Gaston, detta noterades.

Densloe, Gaston och Ason Bson Cson
Densloe, Gaston och Ason Bson Cson

 

Totalt var vi cirka 25 personer, med några gäster som fick en intressant insyn i magi-apparaternas värld. Men det var inte bara apparater som såldes, utan även DVD:er och böcker och en del mycket märkliga saker. En gäst som vi känner igen, Isidor Olsbjörk, köpte en apparat med kort, som vi förväntar oss att han skall trolla in med eller synas i teve med, det blir spännande!

Medlemmarna kollar vad som finns att fynda
Medlemmarna kollar vad som finns att fynda

 

Föga förvånande var att Mario försökte sälja en kanin precis som förra året. Skillnaden var att han hade med sig två kaniner denna gången. Nästa gång har han tre kaniner, så man får passa på att köpa när de är få. De skulle till försäljning men eftersom det inte fanns en hög hatt med på köpet så var det ingen som bjöd nåt. Kaninerna lämnade blöta hälsningar som tack.

En liten språklektion:
If ChristerBud():
    Jönsson()
Else:
    Christoffersen()

Så, om Christer budar, så åkallas funktionen Jönsson, annars (engelska ”Else”) kallas Christoffersen, så Jönsson och Christoffersen budar över varandra är vad jag försöker säga. Detta var ett exempel på språket Python.
På tal om Pyton, ett objekt som stod ut som en ”sore thumb-tip” var en besynnerlig orm vid namn Hugo, iklädd en peruk. Om man inte tycker att det låter helt uppåt väggarna så skall man ta en titt inuti korgen.

Roland och Else hälsar på ormen Hugo.
Roland och Else hälsar på ormen Hugo.

 

En välbehövlig fikapaus med tilltugg fixat av klubbästaren Alexander Sievers gjorde att vi orkade buda mer. Auktionsförrättaren tog sen till flaskan. Buteljen är nästan genuin och numera tom, Martin står lite snett och sluddrar.

Martin Rosvall tar till flaskan.
Martin Rosvall tar till flaskan.

 

Klubben får vid auktionen 10% av försäljningen och i år inbringade detta inte mindre än 2090 kronor till ännu mer magiska möten. Stort tack till alla säljare och köpare! Värt att nämna är att några saker såldes där pengarna oavkortat gick till klubben. GMK tackar: Vanheden, Conny Ray och Densloe för de extra bidragen.

Ormen Hugo visar sina magiska färdigheter.
Ormen Hugo visar sina magiska färdigheter.

 

Några droppade av när kvällen led mot sitt slut, men vi som var tappra hängde kvar som om vi inte hade något jobb att gå till dagen efter. Isidor finns fortfarande inte att synas i tv, men en dag Isidor, one can dream…

Tack för kaffet.

Text och foto: Matz Johansson Bergström Foto: Mikael Vanheden Sjökvist