Arkadia 12 april 2021

Zoominarium

Klubbmötet inleddes med att Martin Rosvall hälsade oss välkomna i Zoom. Det var stor uppslutning av medlemmar och jag hoppas alla hörde och såg bra. Hör av dig till klubben om du har tekniska problem och frågor om våra möten online så hjälper vi dig.

Först ut var introllning av Pelle Svahn. En fingerfärdig 12-åring som imponerade stort med en bra presentation och flera bra rutiner. Det var inte svårt att godkänna Pelle och han är välkommen som ny medlem i klubben och den första som trollat in via Zoom till GMK.

Du kan se Pelle trolla på hans instagramkonto: @magic_pellesvahn

Arkadia - Äldsta tricket i boken
Arkadia - Äldsta tricket i boken

Därefter kastade vi oss handlöst in i Arkadias magiska värld. Temat för kvällen var “Äldsta tricket i boken” och han tog oss med i en spännande berättelse om gamla trollerihemligheter och hur han studerat dem och utvecklat dem för att passa just honom.

Trollerihåven från medeltiden
Trollerihåven från medeltiden

I gamla böcker har han hittat rutiner som han jobbar vidare med och visade upp flera olika varianter med sin personliga touch och förklarade hur han anpassat dem. Historierna om när trolleri både som underhållning och bedrägeri dykt upp på olika platser i världen och var man kunde läsa mer om detta i olika böcker var intressant.

Three card monte som alla kan se
Three card monte som alla kan se

Vi fick se allt från den klassiska trollerihåven, valnötter, Three card monte, rep, kort, lådor och mycket annat från hans magiska rum.

Arkadia hann också berätta om hur det var att vara med i Penn & Teller “Fool us” och hur han arbetat med gatutrolleri och festivaler i flera länder. Vi fick lära oss många bra tips hur en artist kan anpassa sitt framträdande och klara av olika situationer.

Magiska tågbiljetter
Magiska tågbiljetter

Arkadia och hans bror Andreas har också i flera år tillsammans utvecklat en rad unika rutiner. Olika metoder för att magiskt skriva på saker som förutsägelser och kort och lådor i många former finns som gjort stor succé inom trollerikretsar och på shower och mässor och de har vunnit priser som innovatörer av rekvisita.

Du kan läsa mer på deras sida Metalwriting.com.

Du kan också läsa mer om Arkadia på hans artistsida Arkadia.se

Text & Foto: Leif Densloe.